År 2020 närmar sig med stormsteg och det gäller att hålla sig uppdaterad vad gäller de kommande trenderna inom grafisk design. På så sätt kan du säkra din plats på toppen. Genom att erbjuda en både snygg och modern design kan du get ett gott intryck. Under 2020 ligger mycket fokus på bilder och text. Tack vare den tekniska utvecklingen finns det nu möjligheter som inte fanns för bara några år sedan. Under 2020 gäller det att vara kreativ och att låta dina konstnärliga sidor skina igenom ut i din grafiska design.

3D-grafik

Det största som kommer under året inom grafisk design är en fortsättning på det som redan har varit sedan tidigare. Att använda 3D-grafik var populärt redan under år 2019, men med den tekniska utvecklingen som skapar bättre möjligheter för program och hemsidor kommer denna trend att hålla i sig lite längre. Det är även snyggt och väldigt kreativt att kombinera 3D-grafiken med andra realistiska objekt. Att blanda in ett foto eller ett objekt, gärna i 2D-format, är trendigt och håller i den innovativa känslan.Det ger ett mer levande format.

Grafisk designtrender 2020

Text och bild

Nu är tiden mogen för att vara riktigt experimentell med typografi. Att skapa ditt eget sorts typsnitt är kreativt, snyggt och skapar en väldigt unik upplevelse. Medan all text inte måste vara egendesignat, är det snyggt om rubriker eller annan viktig stor text var sitt eget. Var även modig och släng in allt från mönster till blommor inne i typsnittet. Till skillnad från tidigare år ska det vara det konstnärliga som står ut och tar plats. Varje bokstav får även vara helt unik från de andra för att skapa ett ännu mer spännande intryck.

År 2020 älskar att använda illustrationer för att både skapa något unikt, men även för att det blir snyggt att titta på. Det som är det viktiga för detta året är att illustrationerna ska vara i grunden väldigt enkla. Undvik detaljer och stanna med en illustration som säger mycket utav väldigt lite. Använd få färger, eller inget alls. Har du karaktärer ska ansiktena vara simpla, eller inga alls. Illustrationerna kan även animeras där du kan låta rörelsen skapa mer liv än vad själva bilden i sig enbart gör.