Att bli populär på Instagram är något som många drömmer om och strävar efter. På Instagram får vi både uppskattning och inspiration – här finns mängder av innehåll att inspireras av inom alla möjliga områden. Det är vanligt att man identifierar sig med sitt flöde på Instagram, det är ju någonstans en spegling av ens liv. Om du har en populär profil med många följare är det fler som får ta del av ditt innehåll, vilket kan vara en drivkraft för att nå ut till ännu fler med dina budskap.

Tagga innehållet

Ett bra sätt att nå ut till nya följare är att tagga upp ditt innehåll. Det gäller både inlägg som publiceras i flödet och som händelser. Du kan använda dig av hashtags för att öka din synlighet för folk som vill se inlägg om ett särskilt ämne. Använda gärna många olika hashtags och bestäm dig för några som du använder frekvent. Ett annat bra sätt är att använda platstaggning. Om du besöker en särskild restaurang, sevärdhet eller liknande anger du platsen via platstaggen och du kan då bli synlig för de som tittar på den taggen.

Hur blir man populär på Instagram?

Frekvens och interaktion

Ett annat bra sätt att öka sin popularitet på Instagram är att fota mycket samt att se till att ladda upp nytt innehåll med jämna mellanrum. Dina följare kommer att notera om du laddar upp ofta eller sällan, så det är bra att försöka följa de förväntningar som finns på dig. Det spelar även roll när du publicerar dina nya inlägg. Det kan till exempel vara svårare att få många likes på en bild som läggs upp under förmiddagen på en vardag då många har fullt upp med arbete. Helgen är i regel ett bättre alternativ.

Tänk på att skriva bildtexter till dina inlägg för att väcka mer engagemang. Då kan du få uppmärksamhet inte bara för den snygga bilden utan även för att du har skrivit något klokt, imponerande eller tänkvärt. Det är även här bra att slänga in hashtags för att ditt inlägg ska bli synligt för fler än de som redan följer dig. Andra tips för att öka sin popularitet är att interagera med andra konton och att se till att ha ett enhetligt flöde rent estetiskt. Det brukar öka chansen att fler vill följa dig.